Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Teresa-Marta Batalla

La meva obra es un reflex de la meva fascinació per les ceràmiques neolítiques, les seves formes i les tècniques totalment manuals per a la seva elaboració. Una gran inspiració en la meva obra ha estat i es encara les ceràmiques ibèriques. Entenc sempre la ceràmica com a atuell o contenidor.

Estimo l’alta temperatura i cuino les meves peces en forn de gas a 1260ºC i en monococció preferentment amb esmalts de cendres.

Al llarg dels anys he desenvolupat una tècnica totalment manual en la que elaboro les peces a partir de plaques expandides o cilindres eixamplats des de dins. En aquesta tècnica la decoració de la peça creix amb la peça i al mateix moment de la seva elaboració., creant una unitat indissoluble entre peça i decoració.

En els últims dos anys estic treballant amb terres sigil·lades i sulfats i coent amb una tècnica que s’anomena pit-firing o cuita en sot, En aquesta cuita utilitzem diferents materials combustibles com llenya, carbó, encenalls i també fulles, herbes i restes de compost, per aconseguir a traves del fum donar un acabat característic de les cuites primitives.

Barcelona 1958

1977-1979 estudis de disseny gràfic a Elisava, BCN, i ceràmica a l’Escola de Ceràmica “Raku” i a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona.

1980-1991 co-directora de l’Escola de Ceràmica “Raku” a Barcelona, amb Conxita Serra Pubill.

1991 obre els seus propis tallers a Sant Celoni, amb Rainer G. Schumacher.

2004 es trasllada a Tortosa i funda “El Raval de l’Art” amb Rainer G. Schumacher: tallers i galeria a l’aire lliure.

2009 Rep títol de Mestra Artesana en Ceràmica atorgat per la Generalitat de Catalunya.

1994-present: Exposicions i participació en fires d’art a Catalunya, Espanya, Holanda, França i Alemanya.

2015-present: Imparteix cursos intensius per ensenyar les seves tècniques en el seu propi taller i en altres centres de formació d’Europa.

tm@batalla.org www.ravaldelart.eu facebook

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top