Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Trudy Kunkeler

“Abans que res pot ésser un descans pels sentits, el paisatge és la feina de l’esperit. L’escenari está construit tan de capes de memòria com de capes de roca.”

Simon Schama, Landscape and Memory

Des dels anys 90, Kunkeler treballa al seu estudi de Barcelona, a més del seu estudi a Dordrecht. Ha utilitzat una residència a Andorra durant dos anys i al llarg dels anys en localitats del Pirineu francès. El 1996 va fer un viatge d’estudis a l’arquitectura de fang al Iemen.

Aquells períodes han estat determinants per al desenvolupament de la seva obra i encara ho són.

El paisatge, l’arquitectura, l’arqueologia, la geografia i la cartografia són les disciplines que Kunkeler utilitza en la seva obra. No només qüestiona la divisió entre mar, paisatge i ciutat i entre fotografia, ceràmica, escultura i instal·lació, sinó també entre els diferents processos tècnics i tractaments materials i sempre descobreix una nova manera de treballar que sorgeix de la seva manera de pensar. Tant si la seva obra fa referència a l’antiguitat com a fotografies de premsa contemporànies, sempre congela un moment de desaparició, de destrucció. Emergeix una ciutat nova que absorbeix les empremtes de l’antiga, una ciutat que s’insereix en el paisatge existent i nous paisatges que porten les empremtes d’una ciutat antiga.

Una línia constant de construcció i deconstrucció. Com ha dit ella mateixa: “Natura, destrucció,bellesa, historia, geologia, caos. Funciona sempre, conscientment o inconscienment, al meu cap, i tot té realició (esta realicionat) amb el meu treball.”

trudy.kunkeler@gmail.com www.trudy-kunkeler.com Instagram

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top