Skip to content
ASSOCIACIÓ CERAMISTES DE CATALUNYA acc@ceramistescat.org

Tarda de vidre

Del 7 al 17 de novembre de 2022 a l’ACC

Poesia i ceràmica a l’Espai Mostra de l’ACC

Ceràmica d’Eulàlia Sayrach i presentació del llibre d’Olga Xirinacs.

Diàleg poètic de l’Olga inspirat en les peces més petites de l’Eulàlia, les joies ceràmiques, principalment les de cristalls. L’Eulàlia hereta l’amistat entre l’Olga i els seus pares, que va néixer a resultes de la petició jordiana que Narcís Sayrach, pare de l’Eulàlia li va fer a l’Olga. Després de compartir dinars i tardes de vidre a Tarragona, sorgeix la idea de fer aquest treball entre les dues.

L’Eulàlia vol retre un homenatge a la seva mestra, l’Esther Ramos, i al Ramon Pla, mestres de cristal·litzacions, tot convidant-los a col·laborar en el llibre. També vol ser un sentit homenatge a la seva mare, la Pili, que va ser la persona que més va valorar i portar les petites joies ceràmiques.

Olga Xirinacs i Díaz (Tarragona, 11 de maig de 1936) és una escriptora i professora de piano catalana. Autora versàtil, ha escrit poesia, novel·la, contes i assaig tant en llengua catalana com en castellana. Col·labora habitualment en premsa periòdica: La Vanguardia, Avui, Foc Nou. Impartí cursos de narrativa a l’Aula de Lletres i a la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona.

Molts dels seus llibres han guanyat els premis més importants de la literatura en llengua catalana, com ara: el premi Sant Jordi, el premi Sant Joan, el Josep Pla, el Ciutat de Palma, el Ramon Llull, el Carles Riba o el Jaume Fuster, entre d’altres. El 2006, publica la seva primera novel·la escrita en llengua castellana, “El hijo del Tejedor”. Ha escrit més de tres-cents contes, dos-cent cinquanta  per a adults i d’altres per a nens. Fins al 1996, se n’havien editat tres volums.

És la segona dona Mestra en Gai Saber pels Jocs Florals de Barcelona després de Mercè Rodoreda. El 1990, la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi. Entre els anys 2007 i 2013 a l’edifici del Mas Mallol a Tarragona hi va haver una escola que duia el seu nom.

Eulàlia Sayrach (Barcelona, 12 de juliol de 1974) és ceramista i professora de ioga de vocació malgrat va cursar Veterinària. Va estudiar ceràmica a l’Escola D’Art la Industrial sota el mestratge d’Esther Ramos.

Ha col·laborat en diverses ocasions amb poetes i artistes. Amb Feliu Formosa va fer el llibre Del foc al vers, diàleg poètic amb la eràmica dels seus inicis, més utilitària. Ha col·laborat també en el centenari de l’any Alexandre de Riquer participant del llibre El simbolisme artúric en el Poema del Bosc, amb plats amb decoracions florals i boscanes inspirades en l’obra tan plàstica com poètica de Riquer.

Actualment treballa amb projectes en col·laboració amb Carles Duarte i Carme Riera, amb Mercè Amat, amb Anna Rispau,…

Inauguració: Dilluns, 7 de novembre a les 19 h

Presentació del llibre: Dimecres, 16 de novembre a les 19 h

A l’Associació Ceramistes de Catalunya
Carrer Doctor Dou, 7, 08001 – Barcelona
Horari: De dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 17:00 a 20:30 h

Jo seré paret mestra
jo guardaré la porta
i jo seré l’envà
d’una clara finestra.

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

COL·LABOREN

SEGUEIX-NOS A:

Back To Top